A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

До уваги аграріїв! Пільгові кредити стали ще більш доступними

Дата: 05.02.2022 11:32
Кількість переглядів: 289

Одним із напрямів Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки є надання пільгових кредитів на зворотній основі. У 2022 році деякі аграрії можуть отримати такий кредит під 0%річних, повідомили в департаменту агропромислового розвитку ЛОДА.

Кошти обласного бюджету надаються:

  • під 5% річних на  реалізацію бізнес-планів  у розмірі до 700 тис.грн терміном до 5 років з відстроченням повернення основної суми до 1 року
  • під 0% річних для відновлення втрат від наслідків надзвичайних ситуацій терміном до 5 років (без відтермінування погашення основної суми зобов’язання) в розмірі до 300,0 тис.грн для юридичних осіб та 100 тис. грн. для фізичних осіб підприємців;
  • під 0% річних суб’єктам підприємництва, керівниками яких є учасниками АТО (ООС) на реалізацію бізнес-планів у розмірі до 700 тис.грн терміном до 5 років з відстроченням повернення основної суми до 1 року.

«У 2021 році пільгові кредити отримали 18 суб’єктів господарювання Львівської області на реалізацію бізнес-планів різних напрямів сільського господарства. Загальна сума фінансування склала понад 10 млн. грн. У 2022 році ми пануємо профінансувати бізнес-плани мікро та малих суб’єктів підприємництва на таку ж суму. Показником успішної реалізації цього напряму нашої програми є завчасне повернення кредитів, які були надані господарствами у попередні роки»,- розказала Тетяна Гетьман, директор департаменту агропромислового комплексу ЛОДА.

Аграріями області у поточному році уже повернуто  до обласного бюджету розвитку 2,2 млн.грн., що становить 146,7% до плану повернення пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів у І кварталі 2022 року.

Заявки на отримання пільгового кредиту подаються до Обласного фонду індивідуального житлового будівництва на селі адреса: м. Львів, вул. Пекарська, 95;

Довідково:

Форми заявок та перелік документів, які подаються для участі в Комплексній програмі визначені наказом директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації розміщенні на офіційному веб-сайті Львівської обласної державної адміністрації – www.loda.gov.ua (сторінка Департаменту в рубриці «Програми»).

За додатковою інформацією звертатись за тел. 38 (032) 255-05-70; 38 (032) 225-65-08 та 38 (032) 255-05-72. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень