A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

До уваги виробників соціальних продовольчих товарів! Алгоритм дій для придбання пільгового природного газу

Дата: 25.01.2022 09:43
Кількість переглядів: 174

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 19 від 12.01.2022 «Про затвердження Порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість»  щомісячно на Українській енергетичній біржі  проводяться спеціальні торги з продажу газу для виробників соціальних продовольчих товарів.

Нагадаємо, 30 грудня 2021 р. Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 1433 “Про затвердження переліку видів продукції, торгівля якими здійснюється виключно на організованих товарних ринках”. Документ зобов’язує газовидобувні компанії реалізувати на біржі 20% газу, видобутого в Україні у період дії карантину, але не довше, ніж до 1 травня 2022 року. Також Постанова обмежує націнку на український газ в межах 24%.

Так, торги з продажу газу власного видобутку на лютий для підприємств, що здійснюють виробництво соціально значущих продовольчих товарів,  тривали  19-21 січня 2022 року та продовжені на 24 січня, до яких допустили 256 виробників різних форм  власності.

Для успішного подання заявки на придбання газу на березень  департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА  пропонує суб’єктам  господарювання   відповідний алгоритм дій.

Крок І . Включення до Переліку.

1.Перевірити, чи суб’єкт господарювання є у Переліку суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість з Переліком, затвердженим наказом Мінагрополітики від 21.01.2022 № 25, який розміщено на офіційному веб-сайті  Міністерства.

2. У разі відсутності суб’єкта господарювання у Переліку  потрібно до 15.00 год. 25 січня подати до  департаменту агропромислового розвитку ОДА  або профільної Асоціації   ВИТЯГ з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з обґрунтуванням важливості  даного підприємства у виробництві соціально значущих продуктів.

Важливо! Якщо у суб’єкта господарювання є виробництво соціальних продуктів, але відповідний вид діяльності  не основний, а допоміжний, суб’єкт господарювання також може претендувати на включення до переліку та участі у торгах.

25 січня  департамент агропромислового розвитку або  профільна Асоціація  направляє офіційного листа на Мінагрополітики  щодо включення  суб’єкта господарювання до Переліку.  

До кінця дня  26 січня відповідальні працівники Мінагрополітики оновлюють Перелік та розміщують у WhatsApp групах «ОДА» та «Газ для соцпродуктів», який  до 31 січня затверджується наказом Мінагрополітики.

Крок ІІ. Подання  заявки на придбання газу.

Упродовж  01 - 02 лютого суб’єкти господарювання, включені до Переліку, подають заявки на придбання газу на березень на електронну пошту: gas.auction@mev.gov.ua

Зверніть увагу! Заявка, додаток до заявки та копія договору з трейдером подаються у форматі PDF.

Якщо суб’єкта господарювання немає у Переліку допущених до  торгів, то до 15:00  04 лютого і повторно направити заявку на електронну  пошту: gas.auction@mev.gov.ua   та продублювати  на  first.deputy@minagro.gov.ua

До 10 лютого затверджується Перелік суб’єктів господарювання, які подали заявки на купівлю газу власного видобутку на березень і допущені до торгів.

Торги на березень проводитимуться з 15 лютого поточного року.

Для отримання консультації звертатись до  департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефонами: +38066 718 09 18,  (032)-255-50-62.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень