A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

З Днем Соборності України!

Дата: 21.01.2022 22:00
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

  22 січня, в день проголошення в 1919 році Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки, відзначаємо День Соборності України. Усвідомлюючи свою велику відповідальність перед майбутніми поколіннями, українці тоді втілили споконвічне прагнення до єднання і заявили: соборній та незалежній Україні – бути. І постала єдина соборна Українська держава - як вияв народної волі до самовизначення і консолідації, свідчення політичної зрілості української нації.

  «Однині на всіх землях України, розділених віками – Галичині, Буковині, Закарпатській Русі і Наддніпрянській Україні – буде одна, велика Україна. Мрії, для яких найкращі сини України жили і вмирали, стали дійсністю. Однині повіки буде одна, самостійна Українська Народна Республіка»,- утверджувалося у тексті Акту Соборності .

  Ті історичні події стали підґрунтям для подальшого відродження незалежної демократичної соборної України. України – єдиної, неподільної, цілісної, дорогої для кожного українця, незалежно від поглядів, вподобань і переконань.

  Та сьогодні український народ знову зі зброєю в руках змушений захищати цілісність, свободу та незалежність власної держави. Мужні, незламні бійці, часто ціною власного життя, відстоюють мир та спокій на рідній землі. В цій боротьбі джерелом сили є єдність і згуртованість усіх українців, порозуміння, спільна мета і дії. Адже від нашої спроможності спільно боротися за свою національну гідність, усвідомлення великої відповідальності перед нашими дітьми та внуками, залежить доля України. Усі разом зуміємо стати щасливими і заможними господарями на своїй землі.

  Тож у цей святковий день бажаю усім нам любові до рідної землі, мудрості, далекоглядності, взаєморозуміння, незламності, гордості за рідну націю, злагоди, спокою та миру, глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

  Нехай любов до рідної України згуртовує нас і віра в європейську, демократичну, соборну й економічно багату Україну надихає нас на нові звершення заради процвітання її народу!

Слава Україні!

Слава її Героям!

Селищний голова    Василь ВІТЕР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень