A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Виробників продовольчих товарів просять своєчасно подати заявки для закупівлі газу власного видобутку

Дата: 19.01.2022 15:43
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

 Порядок організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, затверджений постановою Кабінет Міністрів України від 12 січня 2022 року № 19 (далі – Порядок). Порядком визначено питання продажу газовидобувними компаніями 20% природного газу власного виробництва на біржових торгах з граничною ціною продажу для потреб суб’єктів господарювання - виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

 Перелік суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, затверджено наказом Міністерства аграрної політики і продовольства України від 5 січня 2022 року № 3. Зокрема, як соціально значущих визначено виробників борошна пшеничного (КВЕД – 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча) (КВЕД – 10.12), олії соняшникової (КВЕД – 10.41).

 Слід зазначити, що відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 30.12.2021 р. № 1333 та № 1435 на період дії карантину, але не довше ніж до 30 квітня 2022 р. для задоволення потреб виробників соціально значущих продовольчих товарів граничний рівень постачальницько - збутової надбавки (постачальницької винагороди) до ціни природного газу власного видобутку (без врахування рентних платежів) встановлено на рівні не більше 24 відсотків, а торговельну надбавку за постачання природного газу власного видобутку - на рівні не вище 1 відсотка.

 Для організації та проведення торгів суб'єкти господарювання які виробляють продовольчі товари істотної соціальної значущості до 5 числа кожного місяця подають Комітету з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку заявку для споживання газу у наступному місяці встановленої форми на адресу: Gas.auction@mev.gov.ua. Форма заявки затверджена протоколом засідання Комітету від 14.01.2022 № 1, додається. До заявки також додається копія договору постачання природного газу, укладеного між покупцем та споживачем. 

 Комітет після опрацювання заявок споживачів газу до 10 числа кожного місяця інформує про це товарну біржу та надсилає інформаційне сповіщення продавцям (гуртовий продавець, що здійснює видобуток природного газу на території України та з метою реалізації постанов Кабінету Міністрів України № 1333 та № 1435 повинен взяти участь в торгах). Торги природнього газу проводяться щомісячно у період з 10 числа і до 20 числа поточного місяця. Перелік споживачів природного газу допущених до торгів Комітетом розміщується на сайті Української енергетичної біржі.

Заявка на купівлю природного газу власного видобутку

Договір купівлі природного газу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень