A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Як отримати додаткову дозу вакцини людям із медичними показами

Дата: 15.12.2021 15:43
Кількість переглядів: 193

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу пояснив, що додаткову дозу вакцини проти COVID-19, якщо у людини є для цього медичні покази, можна отримати за направленням від сімейного чи профільного лікаря. 

“Міністерство охорони здоров’я дозволило щеплення додатковою дозою вакцини проти COVID-19 людям, які мають для цього медичні покази. Тепер вони можуть отримати додаткову дозу через 28-90 днів після другої дози, незалежно від того, якою вакциною вони щепились раніше. Для того, щоб отримати додаткову дозу, необхідно звернутись до свого сімейного або профільного лікаря”, – сказав Ігор Кузін. 

Він нагадав, що йдеться про людей із ВІЛ, онкологією, після трансплантації органів, тих, хто проходить імуносупресивну або імуномодулюючу терапію та пацієнтів із низкою інших імунодефіцитних станів. Таким чином, імунна система вказаних категорій осіб буде більш захищеною від коронавірусної хвороби. 

Сімейний чи профільний лікар може видати направлення довільної форми на щеплення за наявності медичних показань для цього. Важливо, що додаткову дозу можна отримати тією вакциною, якою було введено дві попередні дози. 

Безпосередньо зробити щеплення можна буде у найближчому пункті щеплення. У свою чергу лікар вакцинальної бригади має внести дані про введення додаткової дози до електронної системи охорони здоров'я, як третю дозу.

Ігор Кузін також додав, що дія документу про вакцинацію продовжуватись не буде, тобто документ буде чинним 365 днів з дати введення другої дози.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень