A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Надання соціальних послуг особам з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 16:55
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

 Не співчуття потребують особи з інвалідністю, а розуміння того, що вони є повноцінними членами громади й прагнуть реалізувати творчий потенціал у суспільному житті, стати потрібними, допомагати іншим, віднайти своє «я», у тому числі й у сфері праці. У цьому щоразу переконуються посадовці служби зайнятості, до котрих звертаються жителі по допомогу у пошуку місця праці з урахуванням стану здоров’я, протипоказів до виконання певних видів робіт і рекомендацій медико-соціальної експертної комісії.

 У Жидачівській районній філії ЛОЦЗ упродовж одинадцяти місяців поточного року соціальні послуги служби зайнятості отримали 171 особа з інвалідністю. Із них 35 вдалося знайти місце праці на постійній основі.

 Щомісяця служба зайнятості оперує інформацією про наявність більше сотні вільних робочих місць і вакантних посад. Серед цих пропозицій не завжди є прийнятна робота для осіб з інвалідністю. Тому таким клієнтам надаються профорієнтаційні послуги, мета яких – визначити, яка сфера діяльності їм підходить з урахуванням індивідуальних рекомендацій медиків.

 Якщо для відвідувачів з особливими потребами відсутні варіанти працевлаштування, пропонується професійне навчання. У січні-листопаді за скеруванням служби зайнятості навчалося 17 безробітних з інвалідністю. Здебільшого вони підвищували кваліфікацію за професією «оператор котельні», «машиніст (кочегар) котельної», «касир торговельного залу», «оператор автоматичних установок», «водія автотранспортних засобів», «кравець», «швачка», «бармен» та ін.

 На початку грудня роботу за сприяння служби зайнятості шукали 47 безробітних з інвалідністю, у тому числі 29 жінок, 4 – молодь віком до 35 років, майже 38 – жителі сільської місцевості.

Інформація Жидачівської районної філії ЛОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень