A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Запалімо свічку…пам’ятаймо…

Дата: 27.11.2021 15:30
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

Шановна громадо!

  Кожну четверту суботу листопада Україна поминає жертв найстрашнішого в історії людства Голодомору 1932-1933 років.  Тоді радянська комуністична влада зробила все, аби знищити такий ненависний більшовицько - сталінській диктатурі український народ, і обрала для цього один із найбезжальніших способів – голод,  а саме зумисне організований голод.

 Цей страшний злочин сталінщини завдав Україні найтяжчих втрат, забрав мільйони невинних людських життів. Кожен 5-й українець помер тоді лютою голодною смертю. Важко навіть уявити всю глибину жаху і болю тих, хто не міг знайти крихти хліба, хто мучився від страшного постійного відчуття голоду, повільно помирав в страшних муках. Вимирали цілими сім’ями, цілими селами… Вимирала ціла нація.….

 Розум відмовляється сприймати цю страшну трагедію, серце обливається слізьми. Це рана, яка ніколи не загоїться в серцях українців.  Це – геноцид, пам'ять про який ніколи не згасне.

 Тож запалимо сьогодні свічку пам’яті, схилимо голови в шані та згадаємо в молитві безжально замучених наших співвітчизників та земляків!

 Будьмо достойними пам’яті тих мільйонів, яких заморили голодом, замордували, розстріляли  тільки тому, що вони були українцями.

 Нехай пам’ять про всіх безвинно загиблих в роки голодомору згуртує нас. Нехай усвідомлення ціни, яку довелося сплатити українцям на шляху становлення української державності, дасть нам мудрість, силу і наснагу для збереження і зміцнення нашої держави.

 Вічна пам’ять загиблим і вічна слава Україні!

Селищний голова   Василь ВІТЕР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень