A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Збережи своє життя! Вакцинуйся!

Дата: 24.11.2021 10:10
Кількість переглядів: 176

 В Україні за період із 1 серпня до 31 жовтня 2021 року 94,3% госпіталізованих хворих, яким діагностували коронавірусну хворобу, не пройшли повний курс вакцинації. 96,5% померлих від ускладнень COVID-19 за цей період не отримали двох доз антиковідної вакцини. Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України.

Дані за останні три місяці вказують на те, що людей, які завершили курс вакцинації, госпіталізують із коронавірусною хворобою в 5 разів рідше за тих, хто не отримав жодної дози вакцини або зробив лише одне щеплення. Вакциновані мають у 9 разів менший ризик померти внаслідок COVID-19, ніж невакциновані.

 В Україні зараз можна щепитися однією з чотирьох вакцин: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Усі ці вакцини захищають від важкого перебігу COVID-19 та рятують життя. Втім, варто пам’ятати, що найкращий захист вибудовується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини.

 Особливо важливо щепитися людям старшого віку, людям із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, аутоімунні, онкологічні захворювання, адже вони мають вищий ризик важко захворіти на COVID-19, отримати ускладнення та померти від цієї хвороби.

 Уже понад 12,3 млн, або 39%, дорослих українців отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 та близько 8,9 млн, або 28%, щепилися двома дозами.

 В Журавненській територіальній громаді від початку вакцинальної кампанії вакциновано 3525 осіб, з них однією дозою - 2125, двома – 1400.

 Якщо ви ще не вакциновані, запишіться на щеплення та допоможіть зробити це своїм старшим родичам і знайомим.

 Зробити щеплення мешканці Журавненської територіальної громади можуть безкоштовно в кабінеті щеплень КНП «Журавнівська міська лікарня» (смт. Журавно, вул. Чубинського, 2, каб.18).

Пункт щеплення працює:

  • понеділок-пятниця, з 12:00 до 15:00 год.;
  • субота, з 11:00 до 12:00 за попереднім записом.

        тел. 0980199414.

 При відвідуванні пункту щеплень необхідно обов'язково мати при собі паспорт та ідентифікаційний код (ІПН), також мобільний телефон.

 Одночасно інформуємо, що записатися на вакцинацію також можна онлайн або за телефонами зручних пунктів чи центрів вакцинації. Перелік і контакти можна дізнатися на vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень