A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Журавненська громада – учасник четвертого регіонального Форуму «Реформа системи шкільного харчування»

Дата: 15.11.2021 12:03
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

 12 листопада 2021 року перший заступник селищного голови Світлана Самсонова та начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини селищної ради Роман Артемчук взяли участь у четвертому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування». Регіональний форум, проходив у м.Львів два дні, де 12 листопада взяли участь представники Львівської, Закарпатської, Рівненської, Чернівецької, Вінницької областей та 13 листопада Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей.

 Захід відбувся в рамках Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування» та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

 До учасників форуму із вітальним словом звернулися Сергій Шкарлет – Міністр освіти і науки України, Віктор Ляшко – Міністр охорони здоров’я України, Максим Козицький – голова Львівської облдержадміністрації.

 Працювали 4 дискусійні панелі, на яких спікерами виступили Клопотенко Євген - засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування (Cult Food)», Задворний Василь - генеральний директор ДП «Прозорро», Магалецька Владислава - голова Державної служби України з питань безпечності продуктів та захисту споживачів, Ольга Піщанська - голова Антимонопольного комітету України, Едем Адаманов - директор ДУ «Професійні закупівлі», Степаняк Орест - голова правління Національної асоціації громадського харчування, директори директоратів (управлінь) Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства економіки України, голови/заступники ОДА, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей тощо.

 Дискусійні панелі були присвячені темам безпечності та якості як основі реформи системи шкільного харчування, проєктному підходу в переоснащенні харчоблоків закладів освіти, якісним критеріям публічних закупівель, новітнім стандартам громадського харчування.

 Під час форуму також відбулася презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Дослідження було організовано Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я», дослідницькою компанією «Info Sapiens» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

 Крім того, дуже цікавою була дискусія учасників форуму зі спікерами у форматі запитань-відповідей, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

 У межах форуму проведено практичну панель – демонстрацію можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з дев’яти страв для 700 людей – учасників форуму.

 Журавненська селищна рада із врахуванням отриманих практичних роз’яснень та із вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» розпочинає напрацювання щодо можливості планування та реалізації механізму організації харчування здобувачів освіти/дітей у закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої освіти громади із новими вимогами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень