A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Земельні ділянки тепер продаватимуть із нерухомістю

Дата: 02.11.2021 14:52
Кількість переглядів: 512

 В Україні 28 жовтня набули чинності нові правила, за якими одночасно з купівлею-продажем нерухомості набувають і право власності на земельну ділянку, на якій розташована споруда відповідно до  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об’єкта нерухомості» від 02.02.2021 № 1174-IX. Про це Інформують у Міністерстві аграрної політики та продовольства України

Закон визначає, що при купівлі будь-якого нерухомого майна, а також об'єкта незавершеного будівництва, окрім багатоквартирних будинків, до нового власника одночасно переходить і право на користування земельною ділянкою, на якій розміщено об'єкт нерухомості. Таке право поширюється і на земельні ділянки, що перебувають у постійному користуванні, і на орендовані землі. Для орендованих земель згоди орендаря на продаж нерухомості не потрібно. Передбачається, що при здійсненні правочину щодо орендованих земель буде достатньо повідомити орендодавцеві про перехід прав на земельну ділянку до нового користувача.

 Закон також врегульовує низку питань щодо власності на земельні ділянки під об'єктами нерухомості. Зокрема передбачається, що у разі, якщо новий власник нерухомості не має права на отримання землі у постійне користування, то в такому випадку він зобов'язаний подати клопотання до відповідних органів влади для отримання земельної ділянки у власність або користування. Також, якщо купується лише частина нерухомого майна, то новий власник має право використовувати необхідну для нього земельну ділянку на підставі домовленості з постійним землекористувачем, право постійного користування при цьому правочині не припиняється. Не потрібно укладати окремого договору про купівлю-продаж земельної ділянки, достатньо угоди про придбання майна, де будуть обумовлені й "земельні" питання. Законом зазначається, що право власності або користування земельною ділянкою у разі набуття прав на об'єкт незавершеного будівництва виникає лише у тому випадку, якщо права на такий об'єкт вже зареєстровані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень