A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

1 листопада – 103-тя річниця створення Західноукраїнської Народної Республіки

Дата: 31.10.2021 22:34
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

 1 листопада 1918 року древній Львів замайорів синьо - жовтими знаменами, а на мурах міста з'явилося звернення до населення Львова і відозва Національної Ради до галичан про створення Західноукраїнської Народної Республіки.

  103 роки тому українці Галичини, після століть чужоземного панування, заявили про своє право жити у власній державі і бути господарями на своїй землі, Акт проголошення ЗУНР створив передумови для об'єднання всіх українських земель в  Українську  Соборну Державу 22 січня 1919 року.

  Створення Західноукраїнської Народної Республіки має велике історичне значення і свідчить про силу духу українців, волелюбність, прагнення до свободи і незалежності. Ми, нащадки тих героїв, передусім віддаємо шану їх подвигу, мужності, незламності  духу і дякуємо за можливість жити на своїй рідній українській землі, мати свою історію, культуру, говорити українською мовою.

 Вітаю всіх із цим значним національним святом! Бажаю тих почуттів гордості за нашу націю, що сповідували учасники Листопадового Чину, які своїм життям довели відданість Україні та національним ідеалам.  А нам із вами бажаю згуртованості, сили, мужності, віри й наснаги на шляху збереження і розвитку Української держави. Хай єдність, взаєморозуміння і бажання робити якнайбільше добрих справ стануть для кожного з нас добровільним обов’язком та запорукою розвитку нашої громади та процвітання України. Миру, щастя, добра і злагоди всім!

Слава Україні! Героям слава!

Селищний голова        Василь ВІТЕР  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень