A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

14 жовтня в Журавненській громаді пройшли святкові заходи з нагоди Дня захисників та захисниць України

Дата: 16.10.2021 11:38
Кількість переглядів: 830

Фото без опису

 14 жовтня до Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та 79-тої річниці створення УПА, в Журавненській територіальній громаді відбулися урочистості з вшанування всіх тих захисників, котрі впродовж століть боролися за свою вільну землю, а також тих, котрі і сьогодні протистоять ворогу, захищаючи волю та незалежність нашої країни.

 Урочистості розпочалися зі святкових Богослужінь у храмах населених пунктів громади.

 Під час Святкової Літургії в храмі святого Михаїла у селищі Журавно присутні спільно молилися за тих, хто загинув в боротьбі з ворогом, просили Божої опіки та покрови Пресвятої Богородиці для мужніх воїнів, які, сьогодні ризикують власним життям, захищаючи рідну землю.

 Одразу після Богослужіння жителі Журавна зібрались на стадіоні «Спартак», де відбувся дитячий футбольний турнір, у якому взяли участь команди смт. Журавно, с.Монастирець. с.Антонівка та с.Сулятичі. Після закінчення гри селищний голова Василь ВІТЕР нагородив учасників турніру дипломами.

Фото без описуФото без опису

 Василь ВІТЕР привітав усіх з великим святом, висловив щиру вдячність усім захисникам за відданість Україні, за мирне небо. Побажав міцного здоров’я, завзяття, сили духу і мужності, єдності, добра і миру. До Дня захисників та захисниць України селищний голова відзначив усіх учасників АТО/ООС Журавненської громади Подяками та грошовими нагородами.

 Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять героїв, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Також почесна делегація поклала квіти до підніжжя могил полеглих захисників.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису 

  У святковій концертній програмі «Ми роду козацького діти» взяли участь колективи Народних домів - тріо "Журавлі" смт. Журавно, ансамбль "Вишиванка" смт. Журавно, ансамбль "Мельничанка" с.Мельнич, солістки будинку школяра - Валя Мінько, соліст НД смт. Журавно - Микола Дмитрів, солістка НД смт. Журавно - Вікторія Кацедан, солістка НД с.Мельнич- Ірина Романів. Ведучі свята - Влада Іваськів та Аліна Дубець.

Фото без описуФото без описуФото без опису  

 На завершення святкових заходів у селищі Журавно усі присутні мали можливість спостерігати захоплюючу спортивну боротьбу між командами учасників АТО/ООС та ветеранів футболу Журавненської громади, яка закічилась внічию.

Фото без описуФото без описуФото без опису 

 Урочисті заходи пройшли цього дня і в с. Сулятичі. Після  Служби Божої у храмі громада села зібралась біля могили Січових стрільців, щоб вшанувати захисників, прозвучали патріотичні пісні. Також поклали квіти до могили загиблого героя Валерія Сисоєва.

Фото без опису

 З нагоди великого свята у с. Монастирець відбулося ранкове Богослужіння, а опісля громада населеного пункту прийшла до символічної могили Січових стрільців, щоб разом помолитися і вшанувати полеглих синів України.

 Отець Зеновій Стехнович відправив панахиду за всіх полеглих героїв – козаків, Січових Стрільців, воїнів УПА, героїв Небесної Сотні, героїв АТО/ООС. Молилися і за загиблого Героя, уродженця села Монастирець, який поклав життя, захищаючи свою рідну землю, Володимира Поповича. Звучали слова вдячності матері, яка віддала єдиного сина за нас усіх, за наше мирне життя. Почесна делегація також поклала квіти до могили воїна.

 Святкове віче продовжив виступ учнів молодших класів Монастирецького КЗЗСО І-ІІІ ст. ім.В.Поповича, які виконали патріотичні вірші.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

  Вшанували захисників України і в с. Мельнич. Напередодні, 10 жовтня, громадою села організовано захід «Ви віддали своє життя за наше мирне небо».

Фото без опису

 Напередодні свята в бібліотеці - філії с.Подорожнє спільно з НД був проведений історичний екскурс "Героям України - слава".

Фото без опису

 

  Наш обов’язок - пам’ятати національну українську історію, гартувати у собі патріотичний дух, шанувати наших героїв - захисників, котрі захищають нашу рідну землю.

 Тож пам’ятаймо повсякчас, хто захищає нас, наше мирне життя і наше право жити в незалежній, вільній країні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень