A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Інформація для осіб, які звертаються за призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одинокій матері

Дата: 11.08.2021 08:51
Кількість переглядів: 390

Фото без опису

 З 13.07.2021 року Урядом внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1751, Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 року №250 та Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №632 від 22 липня 2020 року «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги».

 Склад сім’ї особи, яка звертається за призначенням допомоги на дітей одиноким матерям або державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, визначається на дату звернення за її призначенням.

 Багатодітна сім’я, яка виховує трьох і більше дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, – до закінчення такими дітьми закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років) та має у власності другу квартиру (будинок), за умови, що загальна площа такого житла не перевищує 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї та додатково 35,22 кв. метра на сім’ю, має право на призначення допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

 Якщо на дату звернення за призначенням державної соціальної допомоги у складі малозабезпеченої сім’ї є особа, яка втратила працездатність, в тому числі особа, яка досягла віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, але не набула права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, передбаченого зазначеною статтею, державна соціальна допомога призначається незалежно від сплати/несплати нею (за неї) єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи.

 Якщо непрацююча працездатна особа зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна або перебуває на обліку в центрі зайнятості як така, що шукає роботу, більше ніж 12 місяців станом на кінець періоду, за який враховуються доходи, та в шестимісячному періоді отримання допомоги на дітей одиноким матерям або державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям не працевлаштувалася у зв’язку з відсутністю підходящої роботи або направлена центром зайнятості на професійне навчання, така допомога призначається без зменшення її розміру.

 Виплата призначеної допомоги на дітей одиноким матерям або державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям припиняється:

якщо діти, які навчаються у закладах загальної середньої освіти та входять до складу, відсутні на навчальних заняттях з невідомих або без поважних причин протягом десяти навчальних днів підряд, – з місяця, що настає за місяцем, у якому надійшла відповідна інформація від служби у справах дітей.


 У разі припинення дії вищезазначених обставини, виплата допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям поновлюється на підставі письмової заяви її отримувача та інформації, отриманої за запитом органу соціального захисту населення від закладу загальної середньої освіти, про відвідування учнем навчальних занять з місяця, в якому поновлено відвідування, та продовжується до закінчення строку її призначення.

Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми року розмір допомоги особам, які доглядають за хворими дітьми, яким не встановлено інвалідність з 01 січня 2022 буде підвищено до двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень