A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Миколаївський відділ Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє

Дата: 06.08.2021 08:55
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

 Миколаївський відділ Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  повідомляє, що у відповідності до :

  • ст. 17 «Вимоги до продовольчої сировини і харчових продуктів, умов їх транспортування, зберігання та реалізації» - підприємства, установи, організації та громадяни, які зберігають,транспортують та реалізують харчові продукти і продовольчу сировину, несуть відповідальність за їх безпеку для здоров’я і життя населення, відповідність вимогам санітарних норм;
  • ст.21 «Гігієнічне навчання і виховання громадян» - визначено, що гігієнічні знання є обов'язковими кваліфікаційними вимогами для працівників, які підлягають обов'язковим медичним оглядам.

  У відповідності  з  Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб»,

  • ст.10 «Основні принципи профілактики інфекційних хвороб» -  підприємствами,установами,організаціями незалежно від форм власності та громадянами повинні дотримуватись санітарно-гігієнічні та санітарно-протиепідемічні правила і норми при здійсненні будь-яких видів діяльності  ;
  • ст.11- «Організація та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів»: організація та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів і випробувань при виробництві, зберіганні, транспортуванні та реалізації харчових продуктів і продовольчої сировини та іншої продукції повинні  виконуватись  при виконанні робіт і наданні послуг, а також організації та проведення  медичних оглядів і обстежень, профілактичних щеплень, гігієнічного виховання та навчання громадян, інших заходів, передбачених санітарно-гігієнічними та санітарно-протиепідемічними правилами;
  • ст.18 «Права та обов’язки підприємств,установ і організацій незалежно від форм  власності у сфері захисту населення від інфекційних хвороб» - повинні виконуватись  щодо забезпечення населення доброякісними, безпечними для здоров’я  харчовими продуктами, продовольчою сировиною та питною водою,з метою запобігання забрудненню збудниками інфекційних хвороб  …» .    

 У відповідності з Державними санітарними правилами ДСП 4.4.5.078-2001  „Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування”, пункт 4.1. «Виробник зобов’язаний забезпечити постійний – не рідше одного разу в місяць – контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об’єкти довкілля та ін…»     

 Відсутність виробничого мікробіологічного контролю  якості готових страв може привести до ускладнення епідеміологічної ситуації – виникнення харчових отруєнь та спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, поширення  інфекційних та неінфекційних захворювань    серед населення.

 Керівники підприємств, організацій, установ зобов’язані забезпечити лабораторний контроль умов праці на робочих місцях з шкідливими умовами праці, відповідно з п.4.2.5. ГОСТу  12.1.005-88 „Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітря робочої зони”. Періодичність контролю встановлюється у залежності від класу небезпеки шкідливої речовини.

 Дослідження рівнів шуму на робочих місцях не рідше 1 разу на рік повинні проводитися згідно вимог Державних санітарних норм виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку (ДСН 3.3.6.037-99).

   Вимірювання параметрів мікроклімату на робочих місцях не рідше 2-х разів на рік (теплий та холодний період року), а також при прийманні до експлуатації нового технологічного устаткування, внесенні технічних змін в конструкцію діючого устаткування, організації нових робочих місць повинні проводитися у відповідності до вимог п.3.2. ДСН 3.3.6.042-99 „Санітарні норми  мікроклімату  виробничих  приміщень”.

   Інструментальні заміри рівнів природного і штучного освітлення проводяться у відповідності із   ДБН  В.2.5-28-2018  «Природне і штучне освітлення».

    Згідно із Законом України „Про безпечність та якість харчових  продуктів” ст.9 «Лабораторії, що проводять оцінку безпечності та якості харчових продуктів, лабораторні вимірювання та/або дослідження харчових продуктів з метою оцінки їх безпечності та якості повинні бути акредитованими, атестованими».

  У склад  Миколаївського  відділу  ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» входять атестовані санітарно-гігієнічна  та мікробіологічна лабораторії. Послуги надаються  за  тарифами  (прейскурантами), ознайомитись із якими можна  на офіційному сайті ДУ «Львівський   ОЦКПХ МОЗ»  -  http //  www.ses.lviv.ua

 Миколаївський відділ Державної установи „Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України ” може виконувати такі дослідження та гігієнічну підготовку працівників та ін.. на підставі Вашого письмового звернення про укладення договорів.

  З метою недопущення  погіршення епідемічної ситуації серед населення  пропонуємо укласти договір до 10.08.2021р. на проведення виробничого лабораторного контролю та гігієнічної підготовки  працівників підпорядкованого  Вам   підприємства  громадського  харчування.
 

  Також звертаємо Вашу увагу, що відповідно до  ст.18 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»  юридичні особи  незалежно  від  форм  власності  та громадяни забезпечують проведення профілактичних  дезінфекційних  заходів  у житлових,  виробничих  та інших приміщеннях  і на земельних ділянках,  що  належать  їм  на  праві  власності  чи   надані   в користування,   здійснюють   інші   заходи   з  метою  недопущення розмноження  гризунів  і  комах  у  приміщеннях   і  на земельних ділянках.

 Згідно з пунктом 26 Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ №234 від 24.03.2016р., за епідемічними показаннями в дошкільному навчальному закладі повинна проводитись дезінсекція і дератизація.

 Згідно з  пунктом 4 Санітарного  регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ №2205  від 25.09.2020р.,  засновник (засновники) закладу освіти забезпечує своєчасне проведення ремонтних робіт на території закладу освіти, приміщень та інженерних мереж закладу освіти; заходів з дезінфекції, дезінсекції, дератизації.

  З метою попередження виникнення інфекційних захворювань,  пропонуємо  Вам укласти договори  з  Миколаївським міськміжрайонним  відділом  ДУ «ЛОЦКПХ МОЗ України»  на проведення дезінфекційних, дератизаційних та дезінсекційних  робіт.  

 Перелік  платних послуг та тарифи (прейскуранти) на платні послуги, що надаються Миколаївським міськміжрайонним  відділом  ДУ «ЛОЦКПХ  МОЗ України» згідно з основною діяльністю,  затверджений наказом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень