A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Сімейний патронат у Журавненській територіальній громаді

Дата: 20.05.2021 15:39
Кількість переглядів: 266

 

  Дотепер, крім прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, альтернатив у дитини, яка опинилася без батьківської опіки, не було. Звісно, притулки та інтернати – не найкраще місце для виховання дітей. В Україні патронатна родина - це новаторство, як профілактика соціального сирітства у державі.

 Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, у якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальне навчання, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

  Різниця між створенням прийомної сім’ї та патронатної в тому, що, наприклад, прийомну сім’ю може створити одна особа, а вимоги до патронату – це має бути обов’язково подружжя.

Така соціальна послуга запроваджуватиметься у Журавненській територіальній громаді.

Протягом грудня 2020 року - березня 2021 року сім’я із с. Старе Село пройшла необхідну підготовку, як кандидати у патронатні вихователі.

  І, уже, як передостанній етап, перед прийняттям рішення про створення патронатної родини, Львівським обласним центром соціальних служб 18 травня 2021 року у Журавненській селищній раді було проведено заняття «Міждисциплінарна команда: партнерство та прийняття рішень у найкращих інтересах дитини» для команди, яка працюватиме разом із сім’єю патронатних вихователів.

 Відповідно до Програми підготовки патронатних вихователів, затвердженої наказом Мінсоцполітики від 19.09.2017 №1349, у навчальному занятті передбачено участь і представників усіх суб’єктів соціальної роботи селищної ради, які будуть залучатись до функціонування сім’ї патронатних вихователів. Зокрема, у цьому занятті взяли участь: кандидати у патронатні вихователі – Лаврись Галина та Лаврись Василь, Дашавська Ярослава – директор КУ ЦНСП Журавненської селищної ради,  Демків Галина – начальник СуСд, Самборська Надія – адміністратор ЦНАПу, Катрич Мар’яна – інспектор сектору ЮП Стрийського районного управління поліції ГУНП у Львівській області, Залецька Мар’яна – завідувач амбулаторією загальної практики сімейної медицини КНП «Журавнівської МЛ», Савків Вікторія – головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини, Олеськів Іванна – провідний спеціаліст  відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини.

 Заняття проводили Тибура Наталія – начальник відділу навчання для сімейних форм виховання та Вознюк Олена – начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Центру соціальних служб у Львівській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень