A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Шановні роботодавці! Не чекайте проведення перевірки! Легалізуйте трудові відносини!

Дата: 07.07.2021 20:06
Кількість переглядів: 453

 

 Вкотре звертаємо увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці. 

 Якщо у вас є неоформлені працівники – терміново укладіть з ними трудові договори.

 Якщо ви вважаєте, що використання незадекларованої праці зменшує фінансові витрати, ви помиляєтеся. Фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

 Наголошуємо що з 1 липня 2021 року Держпраця у взаємодії з Державною податковою службою розпочала інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

 При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вживатися заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю та податкового законодавства.

 Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України розмір санкції за порушення законодавства про працю (незадекларований працівник, факт підміни трудового договору цивільно-правовим / договором про стажування, виплати заробітної плати в конверті, виплати винагороди працівнику без нарахування/сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, фактичного використання праці працівника повний день, при оформленні його на неповний робочий день) складає 10 мінімальних заробітних плат, що у 2021 році становить 60 тис. грн.

 Вчинення такого порушення повторно протягом двох років обійдеться роботодавцеві вже у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, що складатиме 180 тис. грн.

 Легалізація трудових відносин – основа захисту трудових прав найманих працівників, гарантування права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень