A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

«Калькулятор життя» - інструмент, що оцінює очікувану тривалість життя людини

Дата: 24.06.2021 10:48
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Центр громадського здоров’я МОЗ України розробив онлайн- інструмент - «Калькулятор життя». Це сучасний інструмент, що оцінює очікувану тривалість життя людини.

Над створенням «Калькулятора життя» працювали досвідчені лікарі, фахівці з медичної кібернетики, що представляють Центр громадського здоров’я України та Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України. Структура проєкту створена на базі Big Life, яку створили фахівці з Оттави (Канада). 

«Калькулятор життя» аналізує низку факторів, наприклад, звички, харчову поведінку, хронічні захворювання, фізичну активність тощо, та оцінює, як вони впливають на довголіття. Він показує те, наскільки позитивні зміни збільшують тривалість життя.

Очікувана тривалість життя – це показник, що прогнозується з допомогою демографічних знань. Він показує середню кількість додаткових років, що може прожити людина. Те, наскільки точно розраховується цей показник, залежить від повноти даних перепису населення країни та якості статистики про смертність. 

Важливим показником є тривалість саме здорового життя людини, без втрати працездатності. Для його розрахунку використовують дані про поширеність у країні різних захворювань.

Доведено, що куріння, надмірне вживання алкоголю, інші шкідливі звички викликають до 60% передчасних смертей та зменшують довголіття.

Кожна людина впливає на власну очікувану тривалість життя. Обираючи дієту, погану чи хорошу звичку, фізичну активність, ми створюємо умови для прожиття додаткових років або навпаки – віднімаємо кілька.

Для того, щоб дізнатися очікувану тривалість вашого життя за допомогою «Калькулятора життя», потрібно зайти на сайт https://life-calc.phc.org.ua і заповнити всі пункти опитувальника, не пропускаючи жоден. Отримайте результат та проаналізуйте, які звички впливають на ваше довголіття. 

Джерело Центр громадського здоров’я МОЗ України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень