A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Мінсоцполітики презентувало перший у світі портал, який враховує потреби людей з інвалідністю

Дата: 18.06.2021 10:04
Кількість переглядів: 383

Фото без опису

 Національний соціальний портал «Вільно», спеціально створений для допомоги у працевлаштуванні людей з інвалідністю, - перший у світі портал, де враховані всі їх потреби. Про це повідомив секретар громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» Антон Гулідін під час презентації нового пілотного проекту Міністерства соціальної політики України «Працюй вільно». Зокрема, Антон Гулідін зазначив, що вся інформація, розміщена на порталі, дублюється жестовою мовою: спеціальний віджет дозволяє викликати перекладача жестової мови в будь-який зручний час, 24/7. На порталі також встановлено спеціальний віджет для людей з порушенням зору.

 Портал розроблений ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» як комунікаційний майданчик для роботодавців та людей з інвалідністю у рамках проекту Міністерства соціальної політики України «Працюй вільно» та з метою реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

 Портал «Вільно» включає три головних напрями: навчання, працевлаштування та інтерактивну мапу доступності. Він об’єднує тих, хто має потребу, з тими, хто небайдужий. Вже сьогодні роботодавці можуть додати інформацію про свою компанію та розмістити вакансію, з якою зможуть ознайомитися шукачі роботи з різними формами інвалідності; проводити співбесіди з нечуючими людьми прямо на порталі за допомогою перекладача жестової мови; надавати свій навчальний контент.

 Людина з особливими потребами, яка шукає роботу, вже зараз може знайти усі актуальні вакансії, які відповідають її здібностям і досвіду, та відправити резюме напряму роботодавцю. Найближчим часом на сайті з’явиться можливість надиктовувати резюме голосом, адже людям з порушенням слуху та зору може бути важко писати та читати.

 "З 1 вересня ми плануємо запустити в рамках порталу розділ «Навчайся Вільно!», де зосередимо великі обсяги освітнього контенту, у тому числі онлайн-курси, які допоможуть людям з особливими потребами освоювати нові професії", - додав Антон Гулідін.

Джерело: Міністерство соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень