A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Журавненська територіальна громада отримає «інтернет-субвенцію» на під’єднання до оптичного інтернету за державний кошт

Дата: 09.06.2021 10:15
Кількість переглядів: 1137

 Фото без опису

У Державному бюджеті на 2021 рік передбачено 500 млн гривень для підключення закладів соціальної інфраструктури територіальних громад до широкосмугового інтернету з використанням волокно – оптичних технологій у рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

  Метою програми є підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету у сільській місцевості, надання можливості підключення закладів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету. Насамперед йдеться про інтернетизацію соціально важливих закладів - шкіл, лікарень, ЦНАПів, бібліотек та будинків культури.

  З 73 громад Львівщини під критерії субвенції підпадали 26 ОТГ серед яких і Журавненська ТГ.

 У травні цього року Журавненська селишна рада подала заявку для отримання фінансування в межах державної “інтернет-субвенції” до Міністерства цифрової трансформації.

 Відтак, Міністерство погодило 89% поданих заявок від ОТГ, а Журавненщина отримала 255,0 тис. грн субвенції для проведення швидкісного інтернету в с.Корчівка (145,0 тис. грн) та в с. Которини (110,0 тис. грн).

 Сьогодні завершуються технічні процедури й упродовж декілька тижнів кошти надійдуть в бюджети органів місцевого самоврядування.

 Детальніше щодо інтернет-субвенції на публічному онлайн-дашборді Мінцифри.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень