A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Шановні роботодавці! Не зволікайте! Легалізуйте трудові відносини з працівниками!

Дата: 04.06.2021 10:59
Кількість переглядів: 299

Вкотре закликаємо роботодавців не намагатися обійти законодавство, легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах».

  Будьте свідомими!

 Якщо у вас є неоформлені працівники – терміново укладіть з ними трудові договори.

 На початку року Державною службою з питань праці України разом із представниками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства соціальної політики, Міністерства освіти і науки, Національної поліції, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, соціальних партнерів та представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини створено спільну робочу групу Держпраці, до якої залучені представники всіх зацікавлених органів, а також представники роботодавців та працівників.

 Результатом спільної роботи став Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

 Національним планом передбачено організацію роботи в ризикових сферах господарювання в два етапи – інформаційного та інспекційного.

  Під час інформаційного етапу, який триває з початку року, проводяться  інформаційні кампанії про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин та інші вимоги законодавства про працю та охорону праці. Також ознайомитися із покроковою інструкцією офіційного працевлаштування працівника, відповідною нормативною базою та аналітичними матеріалами можна на інформаційному порталі Держпраці.

 Інспекційна кампанія почнеться після інформаційної і буде спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок.

  Фінансовим відділом Журавненської селищної ради у квітні скеровано інформаційні листи приватним підприємцям, які проводять господарську діяльність на території громади з роз’ясненнями щодо необхідності  оформлення трудових відносин з найманими працівниками, декларування фактичного розміру заробітної плати.

 Заходами контролю будуть охоплені суб’єкти господарювання, у яких за результатами інформаційної кампанії встановлена невідповідність фактичної кількості працівників даним Реєстру застрахованих осіб, у яких відсутня позитивна динаміка працевлаштування.

 У випадку порушення законодавства до приватних підприємців контролюючі органи будуть застосовувати всі заходи впливу в межах їх компетенції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень