A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Музичне мистецтво, яке зачаровує….

Дата: 18.05.2021 22:40
Кількість переглядів: 1184

Фото без опису

 За ініціативи селищного голови Василя Вітра колектив виконавчого комітету Журавненської селищної ради 17 травня побував на звітному концерті ансамблю ударних інструментів Львівської державної музичної школи №2, який відбувся на сцені концертного залу Львівської національної філармонії.

 Виступ вихованців музичної школи з перших звуків зачарував всіх присутніх, заставив затамувати подих і стежити за  вправними рухами виконавців. Музика наповнила весь зал, проникла в душу кожного, підняла і понесла в дивовижний світ музичних композицій.

 Висока майстерність володіння грою на різноманітних ударних інструментах дозволила учням музичної школи виконати справжні світові шедеври різноманітної складності.

 В доісторичні часи занурила присутніх музика з художнього фільму «Гладіатор» німецького композитора Ганса Ціммера (аранжування Василя Кочубея).

 Слухаючи музику Джеймса Хорнера до кінофільму «Аватар» у виконанні ансамблю ударних інструментів, потрапляєш в інший світ, на іншу планету, в світ майбутнього.

 Зачарував усіх твір Стівена Рейнеке «Богиня вогню» - таємничі, сильні звуки, що передають красу і силу богині вогню Пеле, символізують передчуття виверження вулкану. На завершення концерту ансамбль ударних інструментів виконав ще один твір Стівена Рейнеке «Гора драконів» (аранжування Василя Кочубея).

 Привітали ансамбль творчі колективи школи  - хор учнів молодших класів, камерний оркестр школи.

 Слова щирої вдячності лунали для всіх, хто допоміг організувати це чудове свято музичного мистецтва.

 Не зважаючи на всі перешкоди і проблеми, завдяки титанічній праці учасників ансамблю ударних інструментів під вмілим керівництвом директора школи Галини Лаврись, фантастичний концерт відбувся. Гучні аплодисменти, вигуки «Бравісимо!», подаровані квіти – чудове підтвердження високої оцінки праці учнів і керівника музичної школи. Цілком закономірно, що ансамбль ударних інструментів переможець українських та міжнародних конкурсів,  не раз виступав з концертами в Польщі, Франції, Чехії, Бельгії та ін.

 Виступи вихованців музичної школи вразили всіх присутніх своїм професіоналізмом, щирістю та великою любов’ю до світу музики.

 Подаровані чудові враження спонукають керівництво територіальної громади перейти від намірів/планів уже до домовленостей створення на території Журавненської територіальної громади філії Львівської державної музичної школи №2. Це дасть змогу талановитим діткам громади здобувати музичну освіту у себе вдома, адже музична школа – це частина інфраструктури громади, стане її родзинкою. Також створення цієї школи є одним із тих заходів, які мають зупинити відтік молоді.

 Це питання буде внесено на розгляд виконавчого комітету та сесії селищної ради, про що адміністрація селищної ради інформуватиме громадськість територіальної громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень