Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Щодо річного тарифу на природний газ

Дата: 26.04.2021 16:24
Кількість переглядів: 522

Фото без опису

  З 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року запроваджено дію річних тарифів на природний газ відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 07.04.2021 №572 «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП».

 На виконання постанови НКРЕКП постачальниками газу опубліковано річні тарифи на природний газ з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

 На сервісі «Газотека» зібрані наявні пропозиції, тут можна переглянути усі ціни, що пропонують постачальники в рамках річного тарифу. При введенні поточного тарифу або річного обсягу споживання, отримуємо перелік тарифів, які найвигідніші протягом року.

Чи може постачальник змінити ціну запропоновану в річному тарифі?

У період дії річного контракту ціну можна буде змінювати лише у бік зменшення. Збільшувати ціну у порівнянні з тою, яка встановлена станом на 25 квітня поточного року, неможливо.

Чи можна відмовитись від річного тарифу?

У разі якщо споживачеві не підходить запропонована постачальником річна ціна, споживач має право відмовитись від річного тарифу та сповістити про це діючого постачальника. Зробити це можна по-різному: надіслати листа на юридичну адресу постачальника, надіслати електронного листа, залишити заяву у мобільному застосунку постачальника або ж у інший спосіб, який передбачає ідентифікацію споживача.

Який тариф діятиме якщо відмовитись від річного?

Передбачається можливість змінювати річний продукт на будь-який інший, що буде пропонуватися постачальником (це можуть бути місячний тариф, квартальний тариф, або будь-який інший, який буде пропонувати постачальник).

Також варто зазначити, якщо абонент відмовиться від річного тарифу, але за деякий час захоче повернутися до нього, то постачальник має право (але не зобов’язаний) відмовити споживачеві у повторному приєднанні до такого тарифу.

Чи можна змінювати постачальника в період дії річного тарифу?

Річний тариф ніяк не впливає на право споживача змінювати постачальника природного газу. Якщо споживача не влаштовують вартість річної пропозиції, щомісячні тарифи, якість обслуговування чи інші чинники, він, як і раніше, може змінити постачальника.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень