A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

З першого вересня 2021 року зміниться порядок отримання пенсій

Дата: 23.04.2021 16:13
Кількість переглядів: 448

Фото без опису

  Начальник відділу обслуговування громадян №13 Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Ігор Пиріг  прокоментував питання щодо зміни порядку отримання пенсій - переведення пенсійних виплат на банківську картку з вересня 2021 року.

Відповідну постанову ухвалив уряд. Документом запроваджено конкурсний механізм добору надавачів послуг із виплати й доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. На сьогодні надавачем таких послуг є АТ «Укрпошта» на монопольних умовах.

Доставка пенсій додому за рахунок бюджетних коштів буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком лікарсько-консультативної комісії потребує стороннього догляду.

«Відповідно до умов договору передбачено те, що банки мають можливість забезпечувати доставку відповідних виплат й іншим категоріям одержувачів. Тому на сьогоднішній день, ми говоримо про те, що це дасть можливість розвитку банківського сектору та банківських послуг, зокрема, POS-терминалів, у тому числі і в сільській місцевості.

Перевести отримання пенсійних виплат на банківську картку можна в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги обирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунку надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату.

Якщо громадяни до вересня не обирають банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки в уповноваженому банку та поінформує їх про це.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень