A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Триває весняна призовна кампанія на військову строкову службу

Дата: 07.04.2021 14:30
Кількість переглядів: 316

 Фото без опису

 

  Протягом  квітня, травня та червня до війська призиватимуть юнаків від 18 до 27 років, які придатні до проходження військової служби в Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

   Термін проходження строкової служби для осіб з вищою освітою – рік, без вищої освіти – півтора року.

    Призов здійснюється на підставі вимог Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", статтею 15 якого передбачено, що:

- призовники, яким надійшла повістка територіального центру комплектування (військового комісаріату) на прибуття до призовної дільниці для проходження комісії зобов'язані прибути в пункт у строки зазначені в повістці;

- у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці протягом 10 днів з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.

  На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

  Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються.

  Оскільки призов проходить під час карантинних заходів, усіх призовників будуть тестувати методом ІФА на наявність антитіл до Covid-19. Після тестування призовників скеровують до обласного збірного пункту.

   Обласний збірний пункт забезпечено засобами для дезінфекції, а члени медичних комісій та призовники забезпечені засобами індивідуального захисту.

   Також передбачено проведення спільно з ГУ ДСНС у Львівській області щоденних заходів щодо дезінфекції приміщень. По прибуттю призовників в навчальні центри або у військові частини для них передбачено двотижневу обсервацію.

    За ухилення від призову на строкову військову службу призовникам загрожує кримінальна та адміністративна відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень