A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

ЖИДАЧІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ!

Дата: 15.03.2021 12:34
Кількість переглядів: 576

Фото без опису

 Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі - Управління) з 26.11.2020, а саме після набрання чинності  Закону України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 03.11.2020 №941-ІХ, поновлено оплату лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм.

 Механізм забезпечення права застрахованої особи на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів визначений Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, який затверджено постановою правління Фонду від 13.07.2017 №39 (далі-Порядок №39) та погоджено Міністерством охорони здоров’я України.

 Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за профілями:

- Нейрореабілітація (підгострий період інсультів, підгострий період черепно-мозкових травм);

- М’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання, підгострий період опіків);

- Кардіо-пульмонарна  реабілітація  (підгострий  період  інфаркта міокарда, стан після пролікованої нестабільної стенокардії, підгострий період після операцій на серці, підгострий період після операцій на легенях, підгострий період захворювань легень, цукровий діабет);

- Інша (соматична)  реабілітація   (підгостри  період після оперативних втручань на органах травлення, підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи, підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах);

- Реабілітація  при  порушенні  перебігу  вагітності (ускладнена вагітність);

-   Реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

-   Медико-психологічна реабілітація учасників АТО.

 Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

 Порядком №39 визначено, що застрахована особа має право на лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. Застраховані особи скеровуються на реабілітаційне лікування безпосередньо із профільних стаціонарів (з відкритим листком непрацездатності) за наявності показань та з врахуванням протипоказань.

Представник Фонду надає застрахованій особі перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації, які відповідають кваліфікаційним вимогам для надання послуг з реабілітаційного лікування за профілем його хвороби, та пропонує обрати відповідний санаторій. Далі Фонд узгоджує із санаторієм можливість прийому на реабілітаційне лікування та дату заїзду хворого. Після чого укладається тристоронній договір – між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом.

 Перелік санаторіїв у розрізі профілів медичної реабілітації оприлюднено для ознайомлення на офіційному веб-сайті Фонду: http://www.fssu.gov.ua.

 Одночасно зазначаємо, що захворювання на коронавірусну хворобу може викликати ускладнення, зокрема вражати серцево-судинну та нервову систему людини, призводити до інвалідності. За наявності медичних показів, застраховані особи, які перехворіли на COVID-2019 та отримали ускладнення, мають право пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за кошти Фонду соціального страхування України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень