Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Журавненська громада  попрощалась із Героєм, вірним Сином України ВАЛЕРІЄМ ЗАСАНСЬКИМ

Дата: 27.04.2024 20:33
Кількість переглядів: 1701

Фото без опису

Велелюдно прощалась сьогодні, 27 квітня 2024 року, громада з своїм краянином із Журавна, мужнім та вірним Захисником ВАЛЕРІЄМ ЗАСАНСЬКИМ, який віддав життя у боротьбі за Україну.

Навколішки, із запаленими свічами памʼяті Журавненська громада, не ховаючи сліз, обʼєднавшись у скорботній молитві зустріла траурний кортеж із тілом полеглого Героя, який назавжди повернувся до рідного дому в селище Журавно.

Віддати шану та доземний уклін Герою за жертовний чин, розділити тяжкий біль втрати з рідними та близькими Воїна та провести в останню дорогу Героя, зібрались односельчани, родичі з с. Заболотівці, друзі, духовенство, керівництво громади, депутати, представники першого відділу Стрийського РТЦК та СП (м. Жидачів) та вдячні мешканці громади.

ЗАСАНСЬКИЙ ВАЛЕРІЙ ЯРОСЛАВОВИЧ народився 06.10.1965 року в с. Заболотівці Жидачівського району Львівської області, дитячі та шкільні роки провів в смт Журавно. Після закінчення Журавнівської середньої школи навчався в Стрийському сільськогосподарському технікумі, відслужив в армії. Одружився, із дружиною Надією разом виховали двох дочок - Віту та Наталію. Проживав у смт. Журавно.

Умів дружити, був відкритою та доброю людиною, любив спорт. Ще під час навчання захопився грою в волейбол та футбол.

ЗАСАНСЬКИЙ ВАЛЕРІЙ ЯРОСЛАВОВИЧ брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України з 2016 року. З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів продовжував мужньо захищати Україну від російської навали. Виконуючи бойове завдання в 2022 році отримав поранення.

Тяжка хвороба змусила проходити лікування, під час якого 26 квітня 2024 року й перестало битися серце безстрашного Воїна.

З глибоким сумом у скорботній молитві присутні прощалися з вірним Захисником України, який за нашу свободу, наше майбутнє у рідній Україні заплатив найвищу плату – життя.

Слова шани та вдячності Герою, щирі співчуття рідним і близьким Воїна висловив голова громади Василь Вітер: «Сьогодні ми доземно схиляємо голови перед нашим земляком, справжнім патріотом, Героєм України, ВАЛЕРІЄМ ЗАСАНСЬКИМ, який безстрашно боронив Батьківщину від рашистської нечисті. Це страшна втрата для родини та для кожного з нас, адже не стало хорошої людини, люблячого та турботливого батька та дідуся, доброго товариша та надійного побратима. Уклінно дякуємо Вам, рідні, за вірного, мужнього сина України, що пожертвував життям за вільне майбутнє для усіх нас та наступних поколінь. Віднині ще одне імʼя Героя навічно в нашій памʼяті та наших серцях!»

Слова вдячності, шани, скорботи та співчуття рідним Героя від імені усіх мешканців багатоквартирних будинків по вулиці Петра Дорошенка, в одному з яких проживав Захисник, прозвучали від Бегей Марії Іллівни:

 «Славні, найкращі сини та дочки України сьогодні захищають нашу землю від московських нелюдів - окупантів. Багато Героїв поклали життя в цій боротьбі. Так і наш земляк, ВАЛЕРІЙ ЗАСАНСЬКИЙ, добрий, мужній, працьовий, відважний Воїн, безстрашний Захисник, що за Україну пожертвував життя.

Вірш "Борітеся і поборите", написаний мною ще в липні 2022 року присвячую усім Захисникам, для яких Україна - понад усе.

Плаче ненька Україна.

Промовляючи слова:

«Дорогі сини і дочки,

Ви України Герої».

Гинули за Україну ви,

І в останнє, прославляли Україну.

З давніх - давен в давнину,

Ви життя за Україну віддавали.

Правда ваша була і є свята.

За свою землю воювали.

На чужу не засіхали.

 

«Дорогі сини і дочки,

Ви України Герої».

За вашу стійкість, мужність, героїзм,

Знають всі народи.

Майорять синьо-жовті прапори

майже в кожній країні.

І чути як співають України гімн,

І про червону калину.

 

«Дорогі сини і дочки,

Ви України Герої».

Борітеся і поборите ви

ворога супостата.

Бо ми вже не одні.

Нас уже багато.

Увесь світ бореться, За суверенітет кожної країни.

І хоче мир і демократію.

І волю України.

Борітеся і поборите».

Вічна пам’ять та шана відважному Воїну ВАЛЕРІЮ ЗАСАНСЬКОМУ!"

 

Герої не вмирають!

Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень