Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Відбулась зустріч з родинами загиблих, полонених та зниклих безвісти Захисників громади

Дата: 22.03.2024 12:25
Кількість переглядів: 442

Фото без опису

  Триває страшна кровопролитна війна з російським агресором. Вірні сини і доньки України віддають свої життя за те, щоб всі ми могли жити у своїй країні, вільній та незалежній. Загибель кожного Воїна є непоправною втратою для України, для кожної сім'ї, для кожного з нас, тому соціальний захист родин загиблих, полонених та зниклих безвісти Захисників, вирішення основних проблемних питань реалізації гарантованих прав зазначених родин є одним з найважливіших на сьогодні питань.

   21 березня 2024 року селищний голова Василь ВІТЕР провів чергову зустріч з членами сімей. загиблих, полонених та зниклих безвісти військовослужбовців громади.

    Участь у зустрічі взяли

заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослав Ягніщак;

т.в.о. начальника першого відділу Стрийського РТЦК та СП майор Юрій Ямнич;

головний спеціаліст першого відділу Стрийського РТЦК та СП Марія Опока;

провідний спеціаліст з питань соціального захисту населення Журавненської селищної ради Надія Кісіль;

менеджер – психолог Офісу підтримки цивільного населення при Стрийській РВА Ірина Лазаренко;

начальник центру надання адміністративних послуг Оксана Фартушок;

директор КУ «Центр надання соціальних послуг Журавненської селищної ради» Ярослава Дашавська;

головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 13 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Оксана Гуга,

завідувач сектору соціального захисту захисників і захисниць України, осіб з інвалідністю та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи відділу № 2 (Жидачівський) УСЗН Стрийської РДА Оля Карпова.

    Насамперед, голова громади висловив слова вдячності і шани родинам безстрашних Героїв: «Схиляємо голови перед батьками, дружинами, дітьми Захисників України, які боронять нашу державу від клятого ворога, молимося про якнайшвидшу Перемогу та їх повернення додому живими та неушкодженими. У вічному боргу ми перед Вами, рідними наших мужніх Героїв, що виплекали нескорених Захисників, вірних синів України, які полягли, відстоюючи незалежність рідної землі, нашу, волю та свободу. Усім нам нестерпно болить через втрати кращих наших Воїнів. Ми не можемо повернути загиблих, проте завжди пам’ятатимемо кожного нашого Героя і обов’язково вистоїмо і Переможемо ненависних московитів та відплатимо за тих, хто поклав душу і тіло в боротьбі за Україну. Дай Вам Бог здоров’я, терпіння та сил. Перемоги всім нам!»

  Селищний голова зазначив, що такі зустрічі в громаді проводяться щоквартально і необхідні для вирішення наявних проблемних питань сімей наших Захисників, тому запрошено до спілкування з родинами воїнів фахівців різних галузей для надання кваліфікованих відповідей на болючі питання.

  Зустріч проходила у форматі діалогу, тож родичі Захисників мали можливість висловитись, задати запитання та отримати на них відповіді від присутніх спеціалістів відповідного профілю.

  Родинам надали ґрунтовні роз’яснення щодо соціального та правового захисту членів сімей загиблих або зниклих безвісти військовослужбовців, зокрема оформлення соціальних та пенсійних виплат, документів для набуття окремих статусів, отримання пільг на житлово-комунальні послуги та інші соціальні пільги, доступні родинам відповідно до чинного законодавства України.

  Членам сімей зниклих безвісти військовослужбовців пояснили алгоритм дій родичів у випадку повідомлення про зникнення безвісти рідної людини, зокрема розповіли про їхні перші кроки після отримання оповіщення, питання комунікації з правоохоронними органами, особливості проведення ДНК - експертиз, процедуру визнання військового загиблим та ін.

 Зустріч вийшла насиченою та змістовною, присутні домовилися про подальшу спільну взаємодію.

  «Якісно й оперативно допомогти вирішити потреби, проблеми родин загиблих, полонених і зниклих безвісти Захисників нашої громади – основне наше завдання, тому такі зустрічі необхідні, результативні, конструктивні, і проводитимуться постійно», – наголосив голова громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень