Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

ПРИСВЯЧЕНО ВСІМ ТИМ, ХТО ЗАГИНУВ НА МАЙДАНІ У БУРЕМНІ ДНІ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

Дата: 20.02.2024 15:59
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Сьогодні, 20 лютого 2024 року, відбувся захід, приурочений 10-ій річниці вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Під відкритим небом, біля  пам’ятного знаку Небесної Сотні зібралися  усі небайдужі, щоб вшанувати тих, хто став символом віри в справедливість, свободу та гідність, адже ця дата -  не лише набір числових понять, але й символ великої боротьби за свободу та гідність українського народу. Герої Майдану піднесли на духу мільйони людей,  які прагнуть бачити свою країну вільною та незалежною.

Захід розпочав панахидою за всіх полеглих на Майдані о. Йосип церкви Семеона Стовпника села Любші. Після виконаного Гімну, урочиста атмосфера заходу зміцнилася, нагадуючи кожному присутньому про велич та значущість моменту. Виступ голови територіальної громади Василя ВІТРА продемонстрував світлий вияв пам'яті та вдячності перед тими, хто став символом національного героїзму та відданості. Його слова нагадали кожному про спільну відповідальність перед майбутніми поколіннями. У своєму виступі голова громади відзначив величність духу та жертовності тих, хто став частиною Небесної Сотні. 

Після вшанування пам'яті загиблих та покладання квітів, вразила глибиною та емоційністю художнього читання ведуча Діана Шараневич. Її слова проникали кожного присутнього, переносячи нас у світ спогадів та відданості. У виконанні пісень Вікторії Кацедан та Софії Грицені віддзеркалювався біль і гордість за тих, хто став символами мужності та жертовності.

Учасники заходу  відчули, що разом ми сильніші, що намір донести спадщину Героїв до майбутніх поколінь є нашим обов'язком. Всі ми маємо бути гідними спадкоємцями цієї боротьби, яка триває, і маємо продовжувати їхню справу заради кращого майбутнього.

Нехай пам'ять про Героїв Небесної Сотні завжди буде нашим провідником, нашим натхненням і нашим прагненням до свободи та справедливості.

Відділ освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень