Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

У КНП «Журавнівська міська лікарня» відкрили оновлене стаціонарне паліативне відділення

Дата: 03.02.2024 19:26
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

КНП «Журавнівська міська лікарня» відтепер з оновленим паліативним відділенням.

02 лютого 2024 року селищний голова Василь Вітер та директор КНП «Журавнівська МЛ» Ярослав Овсянецький урочисто відкрили оновлене паліативне відділення в медичному закладі. Запрошені гості, присутні на урочистому заході -  народний депутат України Андрій Кіт, голова Стрийської РВА Богдан Янко, заступник голови Стрийської РВА Володимир Швед, представники Міжнародного Медичного Корпусу (International Medical Corps) в Західному регіоні на чолі з головою Представництва Ендрю Браїном, Гніздичівський селищний голова Ігор Матківський, заступник Журавненського селищного голови Ярослав Ягніщак, представник Миколаївського відділу Стрийського районного відділу ДУ «Львівський обласний центр контролю та профіпактики хвороб МОЗ України» Майя Лико, голова комісії з гуманітарних питань, молодіжної політики, спорту, соціального захисту населення, законності, взаємодії з громадськими формуваннями, регламенту і депутатської етики Журавненської селищної ради Роман Артемчук, редактор газети «Новий час» Андрій Данилець.

Голова громади Василь Вітер прийняв гостей у Журавненській селищній раді. Щирі слова вдячності від голови громади пролунали на адресу представників Міжнародного Медичного Корпусу, керівників Стрийської РВА, Ходорівської та Гніздичівської територіальних громад, адже реконструкція паліативного відділення стала можливою завдяки спільним зусиллям селищної ради та значній донорській допомозі.

Так, з місцевого бюджету Журавненської ТГ на фінансування робіт капітального ремонту стаціонарного паліативного відділення КНП "Журавнівська МЛ" виділено 1193,9 тис.грн.

Від Міжнародного Медичного Корпусу, як благодійна допомога, надані будівельні матеріали для ремонту відділення на суму 905,0 тис.грн.

Долучилися до такої важливої справи Стрийська РВА та представництво організації Червоний Хрест, які надали паліативному відділенню нові матраци, ковдри та постільну білизну, відповідно на суму 102,4 тис.грн та 210,0 тис.грн,

Фінансову допомогу надали також Ходорівська та Гніздичівська територіальні громади.

Голова громади Василь Вітер наголосив, що турбота про людей із важкими діагнозами - дуже важлива і водночас надзвичайно складна. А оновлене відділення є ще одним кроком щодо поліпшення надання таких послуг паліативним пацієнтам у лікарні.

Директор медичного закладу Ярослав Овсянецький розповів про хід ремонтних робіт та їх завершення і щиро подякував керівництву громади, спонсорам та усім, хто долучився, за втілення такого необхідного для лікарні проєкту реконструкції паліативного відділення.

Про роботу Міжнародного Медичного Корпусу в Україні, успішні проєкти розповів голова представництва Міжнародного Медичного Корпусу в Західному регіоні Ендрю Браїн, який також зазначив на важливості таких проєктів, як реалізований у КНП «Журавнівська міська лікарня».

Далі всі присутні направились до КНП «Журавнівська МЛ», де відбулось урочисте освячення оновленого паліативного відділення, яке здійснив о.Роман.

До уваги гостей керівництво та медичний персонал відділення представили коротку презентацію про історію створення та функціонування паліативного відділення.

Відділення паліативної допомоги на сьогодні розраховане на 35 ліжко-місць, з яких наразі зайнято 32.

У відділенні надається допомога тяжкохворим пацієнтам, які мають невиліковні захворювання. Основна мета паліативної допомоги - забезпечення полегшення болю та інших симптомів, що спричиняють страждання, а також подолання інших проблем (фізичних, психосоціальних, духовних та інше). Тут використовується мультидисциплінарний підхід, орієнтований індивідуально на кожного пацієнта. Тому пацієнти можуть розраховувати не тільки на кваліфіковану медичну допомогу, а і підтримку з боку соціальних працівників, священиків. 

Капітальний ремонт паліативного відділення розпочався у 2023 році та тривав 3 місяці.

Тепер у відділенні є все для надання якісної паліативної допомоги пацієнтам та їх комфортного перебування – зручні світлі палати, сучасне обладнання, необхідні  умови для персоналу.

А медичному персоналу, які виконують таку складну роботу, величезна вдячність та побажання здоров’я, сил, терпіння у здійсненні догляду за пацієнтами відділення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень