Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Вшанування пам’яті Героя Андрія Павелка: урочисте відкриття меморіальної дошки  

Дата: 10.07.2023 23:34
Кількість переглядів: 2697

Фото без опису

9 липня 2023 року на фасаді Монастирецького КЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Володимира Поповича урочисто відкрили меморіальну дошку на честь новітнього Героя російсько - української війни, Захисника України, випускника школи - ПАВЕЛКА АНДРІЯ ПЕТРОВИЧА.

Андрій Павелко, будучи командиром відділення аеромобільно - десантного взводу аеромобільно – десантної роти, сміливо відстоював суверенітет і незалежність України у боротьбі з російським агресором. Життя воїна трагічно обірвалося 26 червня 2022 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Долина Донецької області. Поховали Героя в рідному селі Лютинка 30 червня 2022 року на сільському кладовищі. У нього залишилися дружина та двоє синів.

На урочистому мітингу - реквіємі з нагоди відкриття меморіальної дошки мужньому Воїну зібралося багато людей із навколишніх сіл, прийшли рідні, друзі, односельчани, колеги, побратими, представники місцевої влади, вчителі, учні.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Андрія Павелка та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за незалежність, територіальну цілісність та волю України.

Почесне право відкрити меморіальну дошку надали дружині Воїна Олександрі та сину Андрію. Настоятель місцевого храму отець Зеновій Стехнович освятив пам’ятний знак, до якого присутні поклали квіти та запалені лампадки.

У час війни з російським ворогом меморіальна дошка загиблому Андрію уже друга пам’ятна дошка на стінах школи. 17 серпня 2023 року минає дев’ята річниця з дня загибелі нашого Воїна, учасника АТО/ООС, який поклав життя, захищаючи Україну, уродженця села Монастирець, бійця батальйону «Львів» Володимира Поповича, іменем якого названо його рідну школу.

Лунали слова вдячності, скорботи та стійкості від голови Журавненської селищної ради Василя Вітра. «На жаль, ми втрачаємо кращих синів та дочок в цій страшній війні, та наші воїни знають, що за нами правда, за нами Перемога, бо захищаємо рідну землю, майбутнє своїх дітей, своїх родин. Уся громада схиляє голови перед нашим Героєм, відданим сином своєї землі та його родиною. Пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя в боротьбі з ненависним москалем. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Героїв. Ніколи не пробачимо російським нелюдям за забрані життя наших мужніх воїнів та наших мирних людей!»,- зазначив селищний голова.

Слова подяки та шани Захиснику висловили також начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини селищної ради Роман Артемчук, староста сіл Монастирець, Которино, Старе Село Василь Федоляк, директорка освітнього закладу Алла Башта.

Зі словами - спогадами виступили вчителька Андрія Зіновія Попович та однокласниця Оксана Гавриляк. Про мужність, героїзм та самопожертву Воїна говорив бойовий побратим Ярослав Гаразд.

Щирі слова подяки полеглому Герою лунали від учнів школи.

До присутніх зі словами вдячності за вшанування пам’яті батька звернувся син загиблого Героя, який подякував також голові селищної ради Василю Вітру за підтримку та допомогу в становленні меморіальної дошки.

Місце вічного спочинку Андрія Павелка делегація встелила квітами глибокої шани та вдячності…

Також 9 липня вшанували пам'ять мужнього земляка урочистим мітингом - реквієм у с. Лютинка.

Розпочали заходи виконанням Гімну України. Усі присутні віддали шану Герою у хвилині мовчання. Слова щирої вдячності Воїну висловили селищний голова Василь Вітер, бойовий побратим Ярослав Гаразд та односельчанка Ірина Гладиш. Вокальний жіночий ансамбль «Мельничанка» виконав зворушливі патріотичні пісні.

Відбувся ветеранський футбольний матч між командами сіл Лютинка та Бережниця. Матч присвятили пам’яті Андрія Павелка, який грав у складі ветеранської футбольної команди.

Герої не вмирають! Вони стають нашою честю, славою і гордістю!

Світла пам'ять і шана нашому Герою!

Слава Україні!

Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень