A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Пам'ятка: мікробна війна

Дата: 20.04.2023 14:59
Кількість переглядів: 60

 Фото без опису

З 24 по 30 квітня 2023р. в Україні стартує Всесвітній тиждень вакцинації. Навіщо? Щоб довести всім людям, які ще не вакциновані, чи вагаються: робити чи ні.

Відомо, що завдяки вакцинації в світі щороку 5 млн. людей залишаються живими і здоровими. Інфекційним хворобам можна протистояти, якщо боротися. На війні для боротьби потрібна зброя, на війні з інфекційними хворобами потрібна вакцина. Що таке вакцина? Це частина збудника хвороби або інформація про нього. Після вакцинації, організм готується до захисту від цієї хвороби шляхом формування спеціальних білків-антитіл. Ці антитіла стоять на варті, і коли організм зустрічається зі справжнім збудником хвороби, вони першими вступають в боротьбу. У момент , коли утвориться пазл «мікроб-антитіло», починають працювати механізми захисту людини від інфекційних хвороб. Чим більше розвинена економіка країни, тим від більшої кількості недуг вона захищає своє населення. Україна гарантує захист від 10 інфекцій згідно Календаря (кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, туберкульоз, вірусний гепатит «В», кір, краснуха, епідпаротит (свинка), а також від коронавірусної інфекції.

Кількість необхідних доз вакцини і вік, коли вакцинуватись, регламентує Календар профілактичних щеплень. Якщо за Календарем не вдалося вакцинуватись – ніколи не пізно розпочати та надолужити втрачене. Для отримання щеплень зверніться до свого сімейного лікаря. В період війни ми повинні бути сильними та здоровими!

За інформацією Миколаївського відділу Стрийського районного відділу ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень