A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

У закладах освіти Львівщини знайшли тимчасовий прихисток майже 15 тисяч осіб

Дата: 13.03.2022 19:32
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Заклади освіти, які знаходяться у підпорядкуванні департаменту, та заклади освіти громад поселяють людей тимчасово переміщених з місць бойових дій. Станом на сьогодні на Львівщині у закладах освіти розселено близько 15 тисяч осіб. В тому числі значна частина дітей. ?

Профтехосвіта Львівщини від початку вторгнення виготовляє протитанкові їжаки, готує страви для переселених осіб, займається розселенням людей. ?

“Школярики”, які в мирний час возили учнів, зараз допомагають волонтерам, аби розвозити людей і поселяти їх у підготовлені освітянами приміщення. З перших днів війни при департаменті освіти запрацював волонтерський гуманітарний штаб. ?

“Ми допомагаємо тим департаментам освіти, які є на передовій, перемістити учнів у наші заклади. Перш за все - дітей-сиріт. Станом на сьогодні 515 дітей сиріт розміщено в закладах освіти Львівщини. Хочу сказати, що завдяки обласному бюджету, і волонтерам та благодійним фондам, які працюють з департаментом, ці діти забезпеченні всім необхідним харчуванням, одягом тощо. Також діти залучаються до освітнього процесу”, - розповів директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска. ?

Активно надається допомога тим департаментам освіти, які мають в цьому потребу. Гуманітарні вантажі, зокрема, специфічне дитяче харчування та ліки, відправили закладам, що перебувають у зони бойових дій - Київської, Сумської, Запорізької областей та в інші регіони. ?

В цілому Львівська область прихистила на своїх теренах близько тисячі дітей.

Нагадаємо, станом на 10 березня на Львівщині було близько 18-20 тисяч вільних місць для переселенців.

Для того, щоб знайти тимчасове поседення на Львівщині, можна звернути до обласного штабу на "Арені Львів" або ж зателефонувати за номером 112.

Фото: Львівська ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень