A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Львівська область опинилась в помаранчевій епідеміологічній зоні

Дата: 20.01.2022 13:03
Кількість переглядів: 234

Відбулось засідання комісії ТЕБ і НС, яке ініціював департамент охорони здоров’я Львівської ОДА у зв’язку з поширенням на території області коронавірусної інфекції.

Відповідно до індикаторних показників для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19, визначених Міністерством охорони здоров’я України, станом на 19 січня Львівська область віднесена до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

Зростає коефіцієнт підтверджених випадків захворюваності на COVID-19, а також збільшується динаміка госпіталізованих пацієнтів.

Отож, в помаранчевій зоні, діятимуть обмеження жовтої зони, однак вони матимуть ряд додаткових правил. Серед них: заповненість кінозалів не повинна перевищувати більше ніж 50% від загальної кількості  місць; організація 4 м2 на одну людину під час усіх масових заходах та 10 м2 для відвідувачів спортзалів. У громадському транспорті загальна кількість стоячих пасажирів не має перевищувати 50%.

Наголошуємо, що у разі захворювання більше ніж 50% персоналу закладів освіти та/або учнів, навчання відбуватиметься дистанційно.

«Зараз на території Львівської області циркулюють одразу два штами коронавірусу – «Дельта» та «Омікрон». Зважаючи на це, кількість випадків захворюваності серед дорослого населення зросла майже у всіх районах, а найбільше у Львівському. Не менш важливо, що збільшилась кількість захворювань серед дітей. Якщо раніше цей показник становив 5% від загалу, то зараз він зріс удвічі – 10%», - повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактичних хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

До слова, минулого тижня кількість госпіталізованих за добу в середньому сягала від 60 до 80 осіб. Зараз цей показник складає приблизно 160-180 осіб.

«Нова хвиля поширення коронавірусу небезпечна тим, що спричинила збільшення кількості захворювань саме серед дітей. У порівнянні з попереднім спалахом COVID-19 частка інфікованих зросла удвічі. Тривожить той факт, що упродовж останніх чотирьох діб в області шпиталізували 60 дітей. Станом на зараз в обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» на стаціонарному лікуванні перебувають 82 дитини», - доповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Зважаючи на високий показник захворюваності на ковід серед дітей, за наказом департаменту охорони здоров’я від сьогодні (з 15:00 год) надавати медичну допомогу дітям буде ще одна лікарня. Йдеться про Перше територіальне медичне об’єднання (колишня міська дитяча клінічна лікарня на вул. П. Орлика).

«Досвід попередніх хвиль показав, що при циркуляції на території області штаму «Дельта» рівень захворюваності на ковід саме серед дітей був нижчим. Тож можна говорити про високу небезпеку зараження «Омікроном», - додав Орест Чемерис.

Засідання відбулось під очільництвом заступника голови Львівської ОДА Віталія Загайного.

За інформацією Львівської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень