A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку

Дата: 12.01.2022 14:07
Кількість переглядів: 135

Відповідно до порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом МФУ від 03.09.2021 №496, з загального числа платників єдиного податку ІІ-ІV груп даний порядок поширює свою дію виключно на платників, зазначених в п.61 підрозділу 10 Розділу ХХ Податкового кодексу України, які здійснюють:

реалізацію технічно-складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту;

реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначеня;

реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння,  дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміня.

Порядок №496 не поширюється на платників єдиного податку І групи.

Водночас, Порядок №496 поширює свою дію на ФОП ІІІ групи єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ. 

 

Порядок №496 встановлює обов’язок ведення обліку товарних запасів за  місцем їх реалізації для ФОП, які використовують загальну систему оподаткування та здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

За наявності обов’язку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, фізичні особи - підприємці мають здійснювати облік всіх товарів, які знаходяться в реалізації, а не лише визначених п.61 підрозділу 10 Розділу ХХ Податкового кодексу України.

Облік товарних запасів здійснюється ФОП шляхом постійного внесення до Форми обліку інформації про надходження та вибуття товарних запасів на підставі первинних документів, які є невід’ємною частиною такого обліку.

Первинні документи, на підставі яких внесено записи до Форми обліку, є обов’язковими додатками до такої форми. Внесення даних до Форми обліку щодо надходження товарів на підставі первинних документів здійснюється до початку їх реалізації.

Форма обліку ведеться за вибором ФОП у паперовій чи електронній формі.

Форма обліку має містити зазначені у довільному порядку дані ФОП: ПІБ, РНОКПП або серія та номер паспорта/ID картки для фізичних осіб, які через звої релігійні переконання відмовились від прийняття РНОКПП та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відповідну відмітку у паспорті, податкова адреса, назва та адреса місця продажу (господарського об’єкта) або місця зберігання, в межах якого ведеться облік. Для паперової форми обліку зазначені дані мають міститися на титульному аркуші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень