A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Журавненська селищна рада візьме участь у експериментальному проєкті Міністерства соціальної політики України

Дата: 21.09.2021 11:08
Кількість переглядів: 612

Фото без опису

 Журавненська селищна рада в термін до 1 жовтня 2021 року подаватиме до Національної соціальної сервісної служби необхідні документи на участь у експериментальному проєкті Міністерства соціальної політики України з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах. Питання участі Журавненської територіальної громади у цьому проєкті розглядалося на засіданні виконавчого комітету селищної ради 16 вересня.

 Даний проєкт - це реальна  можливість забезпечити мобільність фахівців із соціальної роботи громади та підвищити рівень їх кваліфікації.

 Проєкт реалізується відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 № 817 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації в територіальних громадах соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах». 

 Метою проєкту є підвищення ефективності роботи з виявлення сімей та дітей, які перебувають у скруті, надання їм комплексу соціальних послуг, спрямованих на подолання складних життєвих обставин, мінімізацію їх наслідків, запобігання потраплянню дітей в заклади інституційного догляду.

 Згідно із ним, з 1 грудня 2021 року проводитимуть апробацію інтегрованої моделі соціальних послуг і деяких видів державної допомоги, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї.

 Участь у проєкті можуть брати сільські, селищні, міські ТГ, в яких:

  • введено посади фахівців із соціальної роботи та забезпечено проведення ними соціальної роботи;
  • визначено потреби населення у соціальних послугах;
  • утворено комунальний заклад, який проводить соціальну роботу і надає соціальні послуги (центр соціальних служб, центр надання соціальних послуг тощо), та забезпечено його діяльність або здійснено закупівлю соціальних послуг для населення у надавача соціальних послуг недержавного сектора;
  • у відповідному місцевому бюджеті передбачено кошти для надання соціальних послуг;
  • у програмі соціально-економічного розвитку відповідної території визначено показники ефективності соціальної роботи (збільшення кількості виявлених сімей та дітей, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах; охоплення соціальними послугами не менше ніж 85 відсотків виявлених сімей та дітей; збільшення частки сімей та дітей, охоплених послугою із соціального супроводу, до загальної кількості сімей та дітей, охоплених соціальними послугами; зменшення кількості повторно виявлених сімей та дітей).

 Пілотний проєкт буде тривати до 1 вересня 2023 року.

 Фахівці із соціальної роботи тих громад, які візьмуть участь у експериментальному проекті та /або апробації:

  •  отримають необхідні транспортні засоби та планшети, необхідні для виконання соціальної роботи;
  •  пройдуть навчання щодо організації соціальної роботи та надання соціальних послуг.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень