A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Жидачівська районна філія Львівського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 07.09.2021 09:18
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

 
 СТАН  ЗАРЕЄСТРОВАНОГО РИНКУ ПРАЦІ на території, що обслуговує Жидачівська районна філія Львівського обласного центру зайнятості упродовж  СІЧНЯ-СЕРПНЯ  2021 РОКУ

 

Обсяги пропозиції робочої сили НА ЗАРЕЄСТРОВАНОМУ РИНКУ ПРАЦІ

Упродовж періоду філією надавалися соціальні послуги 3658 громадянам, з котрих  2193, або 60 % —  зареєстровані безробітні.  Послугами служби зайнятості  торік скористалися 2926  незайнятих осіб, з них 1970, або 67 % — мали статус безробітного. З числа тих, хто перебував на обліку, у звітному періоді статус безробітного набули 1042 особи.

На кінець серпня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 702 особи (на відповідну дату торік — 1028), з яких 59 % складали жінки,

 29 % — молодь у віці до 35 років , 27 % належали до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 54 % зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями.

Характеристика робочої сили НА ЗАРЕЄСТРОВАНОМУ РИНКУ ПРАЦІ  (на кінець  серпня  2021   року)

 

 

 

 

Попит на робочу силу

За професійними групами. Серед осіб, котрі мали статус безробітного,  значну частку 19% складали робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин (водії, трактористи, оператори котелень, склеювачі, кочегари, дорожні робітники тощо);14 % складали кваліфіковані робітники з інструментом (монтери кабельного виробництва, швачки, слюсарі з ремонту автомобілів, слюсарі-ремонтники, столярі, електрогазозварники,  малярі, мулярі тощо); працівники сфери торгівлі та послуг — 14; 11% складали фахівці (агенти комерційні та торговельні,  товарознавці, сестри медичні, технологи, бухгалтери, інспектори, члени виборчих комісій  тощо);  10 %— представники найпростіших професій ( пакувальники стосів, вантажники, комірники, двірники,прибиральники); 14 % — до законодавців, вищих державних службовців, керівників та менеджерів ( майстри, завідувач сектору, директори, менеджери); 12 % складали ті, хто відноситься до професіоналів (економісти, спеціалісти держслужби, юристи, вчителі, екологи тощо); 7% — до  технічних службовців (оператори комп’ютерного набору, обліковці, листоноші, касири торговельних залів, адміністратори, оператори поштового зв’язку тощо); 1 % — до кваліфікованих робітників сільського господарства.

 

Кількість вакансій, наявних в базі даних служби зайнятості, перевищила минулорічне значення і становила 1137 одиниці,  проти 916. Рівень укомплектування вакансій у 2021 році становив 90%, проти -  91 %  у 2020.

Станом на 01.09.2021 року кількість актуальних вакансій становила 89 одиниць, у тому числі: 31 одиниці — для робітників;  58 — для професіоналів та фахівців.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях 6807 грн.

Середня тривалість укомплектування вакансій – 8 кал. днів (торік — 10).

Кількість претендентів на 1 вакансію - 8 осіб.

Про наявність вакансій прозвітували 265 роботодавці (торік —247).

 

 

 

 

 

РЕАЛІЗАЦІЯ  ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ  У  СФЕРІ  ЗАЙНЯТОСТІ упродовж  СІЧНЯ-СЕРПНЯ  2021  РОКУ

Працевлаштування громадян

 

 

 

Чисельність громадян, працевлаштованих   за сприяння служби зайнятості у звітному періоді, становила  1057 осіб, у тому числі 539  зареєстрованих безробітних. Чисельність працевлаштованих службою зайнятості незайнятих громадян у відповідному періоді торік становила 828, з них 415 безробітних. Рівень працевлаштування зареєстрованих безробітних у звітному періоді становив 27 %.

 

Виплата допомоги з безробіття одноразово для започаткування підприємницької діяльності

Упродовж  звітного періоду допомога з безробіття одноразово для започаткування підприємницької діяльності  не  виплачувалась.

 

 

Організація професійного навчання

За скеруванням служби зайнятості професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації проходили 112 осіб  (упродовж 2020 року – 189 осіб). Рівень охоплення профнавчанням безробітних становив 6 %. Рівень працевлаштування безробітних осіб після закінчення навчання – 65 % .

 

Організація громадських та інших робіт  тимчасового  характеру

Загалом  у роботах тимчасового характеру  взяли участь 5 осіб (торік —33 особи). Рівень участі у цих роботах становив 1 % загальної чисельності зареєстрованих безробітних.

 
Виплата  допомоги з безробіття

Станом на 1 вересня 2021 року з числа зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку в службі зайнятості, допомогу з безробіття отримували 592 особи (на 01.09.2020 року —903 особи). Чисельність отримувачів допомоги з безробіття у порівнянні з відповідною датою торік зменшилась на 311 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень