A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

28 квітня – День охорони праці

Дата: 28.04.2021 14:50
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Щороку 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається із Всесвітнім днем охорони праці. Збігається також і девіз, який визначає Міжнародна організація праці. Девіз Всесвітнього дня охорони праці у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР».

Пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, робітників та населення в цілому зіткнутися з безпрецедентними проблемами щодо вірусу та багатьох наслідків, які він справив на світ праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров»я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці.

 З моменту виникнення глобальної кризи на початку 2020 року, пандемія COVID-19 мала глибокий вплив скрізь. Пандемія охопила майже всі аспекти світу праці, починаючи від ризику передачі вірусу на робочих місцях і закінчуючи ризиками безпеки та гігієни праці, що виникли в результаті заходів щодо пом'якшення поширення вірусу. Перехід до нових форм організації роботи, зокрема, масштабний перехід на дистанційну роботу, відкрив багато можливостей для робітників, але також створив потенційні ризики щодо безпеки та гігієни праці, зокрема психосоціальні та насильство.

 Всесвітній день охорони праці 2021 зосереджений на використанні елементів системи безпеки та гігієни праці, як це визначено в Конвенції про сприяння безпеці та гігієні праці 2006р. У звіті про Всесвітній день розглядається, як поточна криза демонструє важливість зміцнення цих систем охорони праці, включаючи служби охорони праці, як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

  Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості створення та інвестування в стійкі системи охорони праці зміцнення системи безпеки та здоров’я (далі БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений стратегіям зміцнення національних систем БЗР та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень