A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

До уваги аграріїв! Щодо напрямів фінансової підтримки для ягідників Львівщини у 2023 році

Дата: 14.02.2023 16:47
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

В контексті підтримки мікро- та малих виробників галузі ягідництва Львівської області у 2023 році є як мінімум 5 напрямів фінансової підтримки з 3-х різних джерел.

Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації. 

Для розвитку власного бізнесу та створення доданої вартості виробники галузі ягідництва у поточному році мають можливість скористатись підтримкою наступних програм, а саме:

За програмою «єРобота» в рамках проєктів: 

  • «Свій Сад» у вигляді грантів для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів за умови створення нових робочих місць у відповідності до культур та  співфінансування у співвідношенні: до 70% — грантові кошти та не менше 30% — за рахунок коштів отримувача гранту; 
  • «Власна справа» у вигляді безповоротних грантів до 250 тис. грн  на розвиток власної справи.

В рамках проєкту ФАО «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах» у вигляді грантової підтримки  від 1 тис. до 25 тис. дол США для мікро- та малих виробників на створення доданої вартості.

В рамках Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки з обласного бюджету у вигляді:

  • фінансової  підтримки на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів під 5 % річних на реалізацію бізнес-планів в розмірі до 500,0 тис. грн, терміном до 5 років  для розвитку сільськогосподарського виробництва, в тому числі новоствореним (зареєстрованим) або таким, що започатковують новий напрям сільськогосподарської діяльності.
  • фінансової підтримки на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів під 3% річних на реалізацію бізнес-планів із створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції терміном до 5 років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 2000,0 тис. грн. 

«Цей сегмент аграрного сектору характеризується великою кількістю малих виробників, які потребують підтримки з боку держави. Інвестиції грантових проектів в поєднанні  з підтримкою коштами обласного бюджету, з якого на пільгові кредити під 3-5% річних передбачено 20 млн. грн, дадуть поштовх мікро- та малим виробникам ягідництва до розвитку рентабельного бізнесу у ланцюжку «Виробництво-Переробка-Споживач», — зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

Детальніше з умовами участі у Комплексній  програмі, переліком та зразками документів можна ознайомитись за посиланням.                       

У разі виникнення додаткових питань можна звертатися за контактними номерами: (032) 255-50-62, (032) 255-05-72, 0667180918. 

З умовами надання грантів за програмою «єРобота» можна ознайомитись за посиланням.  

З питань отримання грантів по проекту ФАО консультаційну підтримку можна отримати за телефонами: +380990907582, +380683180943 або електронною поштою UA-feedback@fao.org 

Податись на участь у конкурсі проектів ФАО грантів потрібно через Державний аграрний реєстр за посиланням

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень