A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Житлові субсидії для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 03.01.2023 12:19
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

Житлові субсидії надаються громадянам за місцем їх реєстрації.

Внутрішньо переміщеним особам субсидія надається за місцем фактичного проживання. При цьому, укладання договору наймання (оренди) житла не вимагається, а склад домогосподарства зазначається заявником у декларації.

Слід зазначити, що скористатися правом на призначення житлової субсидії громадяни можуть лише за однією адресою. Якщо громадяни отримують житлову субсидію за місцем реєстрації, то субсидія за іншою адресою (фактичного місця перебування) не може бути призначена.

Алгоритм розрахунку житлової субсидії для усіх однаковий - це різниця між вартістю житлово-комунальних послуг в межах встановлених соціальних нормативів користування послугами та обов’язковою частиною платежу, яка визначається для кожної сім’ї індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу. Такий підхід забезпечує дотримання принципу соціальної справедливості ‒ що менші доходи домогосподарства, то меншим є обов’язкова частина платежу.

Таким чином, розмір допомоги залежить лише від двох факторів: від вартості житлово-комунальних послуг, якими користується родина, та від доходів родини.

При цьому допомога на проживання, яка надається внутрішньо переміщеним особам, не враховується до сукупного доходу при призначенні житлової субсидії.

Звернутися за призначенням житлової субсидії можна особисто до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, або до посадової особи центру надання адміністративних послуг, або до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України, або в електронній формі: через Портал Дія або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, або через мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Для отримання субсидії необхідні такі документи:

✔️заява про призначення субсидії (за встановленою формою);

✔️декларація про доходи та витрати (за встановленою формою);

✔️дані про мешканців домогосподарства;

✔️паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

✔️довідка про статус ВПО.

Дізнатися чи призначили субсидію та її розмір, можна на порталі за посиланням: subsidii.ioc.gov.ua. Зокрема, пошук інформації у реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Після заповнення необхідних даних з’явиться вся інформація про статус заяви на субсидію.

За інформацією Міністерства соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень