A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Про роботу системи оповіщення у Львівській області

Дата: 02.05.2022 15:06
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Майже щоденно у Львівській області лунають сирени. Вони сповіщають про повітряну тривогу, загрозу ракетного удару зі сторони російських загарбників. З перших днів війни і станом на 1 травня сигнали оповіщення на Львівщині повідомили про 113 повітряних тривог.

З 24 лютого територіальна підсистема єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області переведена на режим функціонування особливого періоду у бойову готовність «ПОВНА».

Сама система працює за таким принципом. Радіолокаційні підрозділи Повітряних Сил ЗСУ виявляють потенційну повітряну загрозу. Між фіксацією літака або ракети та запуском сирени – лічені хвилини або й менш як хвилину.

Звук сирени говорить про те, що на регіон ймовірно летить ворожа авіація. Однак виявити усі повітряні загрози неможливо. Сигнал «Повітряна тривога» транслюється на всю Львівську область та має виконуватися усіма.

«Звісно, буває, що люди нехтують сигналами оповіщення і не йдуть в укриття. Однак після останнього трагічного випадку влучання ракети у Львів, поранення та смерть людей, населення стало більш адекватно реагувати на ці загрози. Наша робота полягає в тому, щоб подбати про безпеку людей, а їхнє завдання дослухатись до наших рекомендацій та виконувати усі настанови. Адже тут йдеться про збереження життя», - розповів в інтерв’ю для ВВС начальник відділу зв'язку, оповіщення та інформаційного забезпечення департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олег Хомич.

Подекуди сигнали оповіщення вмикаються не одночасно. Тобто, сирени на вулиці вже чутно, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло. Це відбувається, бо вся система оповіщення на Львівщині складається з 8 підсистем. З питань безпеки їх вмикають почергово, адже коли одна підсистема вийде з ладу, інші далі працюватимуть та сповіщатимуть про будь-яку загрозу. 

Пам’ятайте, що залишати укриття до сигналу «Відбій повітряної тривоги» небезпечно.

Джерело: Львівська ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень